Professor Tine De Moor will give annual Rotterdam lecture

On May 13, professor Tine De Moor from the Rotterdam School of Management will give this year’s Rotterdamlezing. This is the annual gift to the city, on behalf of the Erasmus University Rotterdam and Erasmus Trust Fund. The lecture is titled: ‘How value becomes resilient. Building the community economy in Rotterdam‘.


The lecture will be given in Dutch. The lecture takes place in Debate Podium Arminius, Rotterdam, from 7.30pm until 10:00pm. Entrance is free, but reservation required.

[Information in Dutch due to the scope of the lecture.]

Het vertrouwen in de overheid is bij veel mensen laag. Dat laat de recente verkiezingsuitslag wel zien. Aan de andere kant toonde recent onderzoek naar fraude ook een enorm wantrouwen vanuit de overheid in de welwillendheid van burgers aan. Hoe lossen we dit op? Zijn de vele burgercollectieven in Rotterdam de missing link tussen burgers en overheid?

Hoogleraar Tine de Moor neemt je mee in de wereld van burgercollectieven tijdens de 20e Rotterdamlezing. Een burgercollectief is een groep mensen die zich verenigen om gemeenschappelijke doelen na te streven die relevant zijn voor hun gemeenschap. Op maandag 13 mei vertelt ze hoe burgercollectieven de stad Rotterdam helpen en kunnen helpen in de toekomst.

Ga voor meer informatie en de aanmeldlink voor de Rotterdamlezing naar de Evenementenpagina van Erasmus Universiteit Rotterdam.